Shop

Tip: Uw lingerie is delicaat en kostbaar!

Gepost op 20 december 2019

Kant, satijn of tule: uw lingerie is delicaat en kostbaar. Draag er goed zorg voor om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Hier volgen wat advies en tips die u best zo strikt mogelijk naleeft.

Machinewas: ja, het kan! Maar op voorwaarde dat u onze tips naleeft:

Wit en kleur samen wassen, dat lijkt u geen goed idee, nietwaar? Wel, u heeft gelijk! Zo blijven de kleuren langer stralend.
Nadat u alles gesorteerd hebt, stopt u het in het wasnetje om te vermijden dat de beha’s blijven vasthaken aan andere kleren. Heeft u geen wasnetje? Geen paniek, neem een kussensloop, meer heeft u niet nodig!
Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar u moet de sluiting van uw beha’s dichtmaken. Zo blijven ze niet vasthaken aan delicate stoffen zoals kant.
Gebruik een wasmiddel voor fijne was en geen wasverzachter. (deze kan in de vezels achterblijven en inwerken op de elasticiteit van de producten).
Kies de stand fijne was van uw wasmachine (30° maximum) met centrifugeren op maximaal 800 toeren/min. Drogen: plat neerleggen, en uiteraard nooit in de droogkast stoppen.

Handwas: aanbevolen

Als u er de tijd voor heeft, of liever met de hand wast, lees dan eerst de tips en tricks hieronder:

Dompel uw lingerie enkele minuten onder in koud water en haal deze er onmiddellijk uit om te vermijden dat de vezel wordt beschadigd of verslapt.
Wring de lingerie niet uit, maar druk het water er zachtjes uit zodat de elasticiteit behouden blijft.
Gebruik altijd een zachte zeep, zonder wrijven.
Laat alles plat drogen in de buitenlucht.
Als u voorgevormde beha’s hebt gewassen, vouw ze niet dubbel, hierdoor worden ze beschadigd.
Gebruik geen bleekmiddel: dit maakt uw lingerie niet witter, maar geel.