Geschenkbon

HET HUIS AAN DE SCHELDE (vzw)

Gepost op 17 november 2023

EEN THUISHAVEN VOOR LOTGENOTEN MET EN NA EEN KANKERDIAGNOSE

VZW Het huis aan de Schelde
Het belangrijkste punt is onze missie.
Het huis heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces. In ons belevingshuis te Dendermonde brengen we lotgenoten samen. De helende kracht van ontmoeting en verbinding is sterk.
Door een holistisch zorgaanbod en doorheen onze kracht, moedigen we onze lotgenoten aan om hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken en te aanvaarden en hun nieuwe ik te omarmen.
Met onze themasessies spelen we ook in op de specifieke vragen en noden van onze lotgenoten. Deze worden verzorgd door mensen die expert zijn of zelf lotgenoot zijn.
Zoals zorg, coaching, creatieve sessies , weerwerk trajecten en zoveel meer.
Naar de buitenwereld toe, willen we meer bewustzijn creëren rond het hele proces van genezing, psychosociale verwerking, zelfbeeld en zelfvertrouwen.
We geven erkenning en inspiratie, aan iedereen die geconfronteerd wordt met kanker, alsook aan de mensen die hen omringen.
Samen sturen wij een signaal uit dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid en het belang van het leven.

Bezielster

Annick Van Ighem (ik) is de kracht achter Het Huis aan de Schelde.

In oktober 2020 kreeg ik zelf de diagnose van borstkanker.

“Voor mij is het een traject geweest van vallen en opstaan. De plotse confrontatie met kanker maar ook de behandelingen, operaties , chemo, bestraling en revalidatie wogen zwaar door. Toch wou ik ik niet bij de pakken blijven zitten. Als eigenaar van een lingeriezaak ben ik me tijdens mijn behandeling gaan verdiepen in borstzorg. Met de hulp van de borstkliniek en de afdeling oncologie van AZ Sint-Blasius ben ik gaan kijken waar er nood aan was. Zo ben ik mij gaan specialiseren in postoperatieve lingerie zodat lotgenoten zich tijdens en na hun behandelingen mooi en comfortabel konden blijven voelen.

Door de vele ontmoetingen en mijn eigen ervaringen, ondervond ik hoe belangrijk het is om een luisterend oor te hebben, ervaringen te delen en ondersteund te worden. Hier wou ik een antwoord op bieden en zo ben ik op zoek gegaan naar een locatie, een ontmoetingshuis waar ik samen met vrijwilligers lotgenoten kan ontvangen voor een tasje koffie of thee, een babbeltje, ondersteuning en activiteiten.

Zin in een babbel kom zeker eens langs of stuur me een mailtje: hethuisaandeschelde@gmail.com

Alleen in helder water zie je diepte!!

 

Lotgenoot, Annick.

 

https://www.hethuisaandeschelde.be/